ISO 39001

Што е ISO 39001:2009 ?

• ISO 39001:2009 Систем за управување со безбедност во сообраќајот Меѓународен стандард наменет за јавни и приватни институции, организации и компании, кои се директно или индиректно вклучени во сообраќајот.


• Универзална алатка за управување со безбедноста на патиштата (СБП)
• Спој на најдобрите практики и знаења во врска со системитe за безбедност на сообраќајот и управување со квалитетот
• Превентивно делување во однос на намалување на бројот на сообраќајните несреќи, со крајна цел да се елиминира ризикот од смртни случаи и сериозни повреди


Предности од воведување на ISO 39001:2009

• Зголемување на свеста во општеството за безбедноста и проблемите во сообраќајот
• Намалување на несреќи = намалени трошоци (за компаниите и општеството во целина
• Едукација за партиципативна одговорност на рана возраст
• Дизајн на патиштата и сигнализацијата на критичните локации
• Правилници за ограничување и употреба на патиштата според типот на возилото и опремата
• Воведување на стандарди за потребната опрема за лична заштита (пешаци, возачи


ISO 39001:2009 Систем за управување со
безбедност во сообраќајот
1

Cras pharetra posuere eros. Donec ac eros id diam tempor faucibus. Fusce feugiat consequat nulla. Vestibulum tincidunt vulputate ipsum.

2

Cras pharetra posuere eros. Donec ac eros id diam tempor faucibus. Fusce feugiat consequat nulla. Vestibulum tincidunt vulputate ipsum.

3

Cras pharetra posuere eros. Donec ac eros id diam tempor faucibus. Fusce feugiat consequat nulla. Vestibulum tincidunt vulputate ipsum.

1

Cras pharetra posuere eros. Donec ac eros id diam tempor faucibus. Fusce feugiat consequat nulla. Vestibulum tincidunt vulputate ipsum.

2

Cras pharetra posuere eros. Donec ac eros id diam tempor faucibus. Fusce feugiat consequat nulla. Vestibulum tincidunt vulputate ipsum.

3

Cras pharetra posuere eros. Donec ac eros id diam tempor faucibus. Fusce feugiat consequat nulla. Vestibulum tincidunt vulputate ipsum.