Имплементација на ISO 10002 - Систем за задоволство на корисници и управување со жалби

ISO 10002:2014 - Систем за задоволство на корисници и управување со жалби, успешно имплеметитран во КРОАЦИА Осигурување - Живот. 


Компанијата Кроациа Осигурување - Живот успeшно го помина процесот на сертификација и доби Сертификат за задоволство на корисници и управување со жалби во согласност со меѓународниот стандард ISO 10002:2014, од страна на реномираната сертификациска куќа Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA).